Sommerudflugt

kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 31/08/2019
11:00 - 22:30


Enhedslisten Sydhavnen inviterer Enhedslisten Nørrebro til sommerudflugt.

Tilmelding til thomaskalvebod@gmail.com senest d. 18. august.

KLOKKEN 10:30 cykler vi fra Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, sammen til Sydhavnen
KLOKKEN 11:00
CYKELTUR FRA SYDHAVN STATION.
Op på cyklen og ud i byens sidste autentiske kvarter. Ud hvor byen glider over i naturen, og man stadig kan ånde frit. Tag med rundt på cykel i Sydhavnen og oplev en bydel og et landskab og få historier om den magiske bydels udvikling fra 1870 til i dag. Fra en fortid som sumpede strandenge til nutidens nyeste boligbyggeri – Fra uorganiserede skånske teglværksarbejdere til »Arbejderklassens Hellerup« – Fra de velordnede sociale boligkarreer til de fantasifulde helårsbeboede haveforeninger, den vilde natur og havnen – både den nye og den gamle.
Vi kan ikke fortælle om det hele, men vi lover, at du vil elske bydelen lidt mere efter to timer i selskab med Kaj Jessen i Sydhavnen… Turen slutter ved bådklubben Mellemfortet.
KLOKKEN 11:00 TAG BØRNENE MED FRA BØRNENES DYREMARK TIL TIPPEN
Vi mødes i gården ved Karens Minde Kulturhus og går hen og hilser på ponyer, kaniner og andre spændende dyr. Senere går vi ud på Tippen for at se Tippen, fåreflokkene og de eksotiske alpakaer, og hører om, hvorfor de er der sammen med fårene. Turen varer ca. to timer og vi slutter ved bådklubben Mellemfortet.
KLOKKEN 13:00 FROKOST I TUTTEN I BÅDKLUBBEN MELLEMFORTET
Frokosten er enten »Fars platte« – et stykke med sild og to smørrebrød + øl og snaps eller »Mors platte« – tre stykker smørrebrød + øl og snaps. Begge dele koster 110 kr. Vegetarisk/vegansk kan også vælges.
MAN KAN VÆLGE ENTEN ELLER… DET FOREGÅR SAMTIDIG
A) KLOKKEN 14:00 SEJLENDE TIL DET »NYE« SYDHAVNEN
Sejlads med motorjoller fra Mellemfortet gennem slusen til Sluseholmen og Teglholmen. Rundtur, hvor vi ser på alt det nye fra vandsiden. Turen slutter ved Sejlforeningen Enighed i den gamle Fiskerhavn.
B) KLOKKEN 14:00 SEJLENDE UD I KØGE BUGT
Sejlads med mindre sejlbåde kort ud i Køge Bugt afhængig af vind og vejr, hvor lang sejladsen bliver. Se blandt andet Avedøreværket fra vandsiden. Turen slutter ved Sejlforeningen Enighed.
KLOKKEN 17:00 Mulighed for rundvisning i Flemming Vincent og Wang Lu Vincents fantastiske atelier i Fiskerhavnen. Nyd mange af deres fantastiske værker og hør dem berette om deres arbejde..
KLOKKEN 18:30 Fælles aftensmad helstegt økologisk pattegris og veganske retter med fælles hygge i Bådforeningen Enighed.
Maden er gratis (betalt af afdelingerne).
Der vil kunne købes øl, vin og vand.

sommerudflugt